Belföld koronavírus

Simonka György nekiment az urizáló fideszeseknek

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Szerinte bocsánatot kell kérniük a flancolásért, a dominikai nyaralásért, a soron kívüli vakcináért.

Simonka György saját honlapján bírálja hosszan és igen élesen a Békés Megyei Önkormányzat fideszes elnökét, Zalai Mihályt, illetve a főjegyzőt, Horváth Mihályt.

Azt írja, elfogadhatatlannak tartja, hogy miközben az ország a koronavírus-járvánnyal küzd, néhányan

befolyásukat kihasználva a legelképesztőbb érzéketlenségről tesznek tanúbizonyságot.

A Fidesz vád alá helyezett képviselője elismeri, sokan mondhatják,

hogy »pont Simonka papol becsületről, etikáról«,

de szerinte még soha, senki nem tudott egy embert sem mutatni, akit ő megkárosított volna.

Zalai Mihálynak azt rója fel, hogy negyvenegynéhány évesen beoltatta magát, miközben idős, beteg békésieknek sem jutott még vakcina, Horváth Mihálynak pedig azt, hogy – a kormányfő és az operatív törzs kérése ellenére – Dominikára utazott nyaralni.

A megye első embereiként azt várnák tőlük az emberek, hogy példamutatóan viselkedjenek. Ehhez képest renitens, nagyképű urizálást folytatnak, mint akik bármit megtehetnek.

Simonka György írásában hosszasan idézi a múltat, elismeri saját felelősségét is, hiszen a két megyei vezetőt az ő kérésére nevezték ki annak idején, ők pedig mostanra

mindenki felett álló arisztokratáknak gondolják magukat, akiknek ebben a krízishelyzetben is jár a flancolás, legyen szó dominikai nyaralásról, vagy soron kívüli vakcináról.

Zalai Mihályt az orosházi kórházban oltották be. Facebook-oldalán a megyei elnök azt írta, orvos ismerősei, barátai tanácsára, mivel az ő korosztálya is komoly veszélynek van kitéve. Bejegyzése szerint regisztrált és behívták, azt az oltást vette fel, amelyiket lehetett. Ennek dacára Simonka György szerint Zalai Mihálynak a gyöngyösi polgármesterhez hasonlóan át kellene engednie a második vakcinát egy idősebb, betegebb embernek, akit mielőbb menteni szükséges.

Kapcsolódó
Hiesz György: Tudomásul veszem, ha a botrány miatt a kórház eláll a második oltástól
Villáminterjú Gyöngyös hatvannégy éves polgármesterével, akiről a minap derült ki, hogy soron kívül kapott koronavírus elleni oltást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik