Belföld

Tíz évet kapott a férfi, aki kirabolt négy fiatalt a miskolci pályaudvaron

Tíz év szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly nyáron kirabolt négy fiatalt Miskolcon a Tiszai Pályaudvaron. A férfi és a fiatalok már korábbról ismerték egymást, mert valamennyien szendrői lakosok.

Az egyik tavaly júniusi napon a négy fiatal az egyik miskolci bevásárlóközpontba tartott, amikor találkoztak a férfivel, aki megszólította őket. A fiatalok tartottak a férfitól, ezért megállás nélkül bementek az üzletházba. A férfi utánuk ment és azt kérte tőlük: „dobjanak össze neki pénzt”.

A gyerekek megtagadták a kérést, mire a férfi közölte, hogy megvárja őket a bejáratnál. A fiatalok el akarták kerülni a zaklatójukkal való újabb találkozást, ezért a parkolóházon keresztül elhagyták a bevásárló központot, majd haza indultak. A Tiszai Pályaudvaron a peronon várakoztak, amikor megjelent a férfi és ismét pénzt követelt tőlük.

Azzal fenyegette meg a fiatalokat, hogy ha önként nem adják át a pénzt, átkutatja a zsebeiket és megveri őket. A férfi által kilátásba helyezett következményektől való félelmében a 15 éves kamasz egy ezrest átadott neki, aki ezután távozott.  A Miskolci Járásbíróság tíz év börtönre, és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte az elkövetőt. Súlyosító körülmény volt, hogy a férfi korábban is volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt. A támadó és védője fellebbezett a döntés ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik