Belföld

Fakaróval akarta szétverni a halőrök fejét egy kiskunhalasi férfi

ugyeszsg.hu
ugyeszsg.hu

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy engedély nélkül horgászó helybeli férfival szemben, aki az őt tetten érő halőrök elől menekülve magához vett egy fakarót, és azzal fenyegette az intézkedő halőröket.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a kiskunhalasi férfi tavaly november elején engedély nélkül horgászott Sóstó lezárt partszakaszán, amikor az egyenruhás halászati őrök tetten érték. Közfeladatukat teljesítve intézkedni akartak az orvhalásszal szemben, ő azonban elfutott. Rövid keresés után utolérték, ám a rapsic időközben magához vett egy 70 cm hosszúságú fakarót és azzal próbálta meg magától távol tartani az őt igazoltatni akaró halőröket.

A fakaróval hadonászva megpróbálta megakadályozni az egyenruhások közeledését, miközben azzal fenyegette meg őket, hogy szétveri a fejüket. Az sem tartotta vissza az ellenállástól, hogy a halőrök kilátásba helyezték a rendőrség értesítését. Az elkövető a karót a halőröknek szegezve továbbra is idegesen fenyegetőzött, majd kihasználva azt, hogy nem tudják őt megközelíteni, végül elmenekült. Mobiltelefonja azonban mindeközben kiesett a zsebéből, azt a kiskunhalasi rendőrök megtalálták és lefoglalták.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolt orvhalászra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik