Belföld

„Csíptem, de néha hibázik az ember. Ez csak úgy jött!” – mondta az anyja élettársa életére törő érdi férfi

police.hu
police.hu

Emberölési kísérlet miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal az érdi férfival szemben, aki tavaly júniusban azzal hívta fel a központi segélyhívót ittasan, hogy megöli a családját. S. János ezután egy vadásztőrrel megszúrta az anyja élettársát, majd megpróbálta megfojtani.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy öt év börtönt és öt év közügyektől eltiltást kértek a részletes beismerő vallomást tevő férfire arra az esetre, ha az előkészületi ülésen is fenntartja a váddal egyező beismerő vallomását, s lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

A vádirat szerint az ittas férfi minden különösebb ok nélkül magához vett egy majdnem tizenhat centiméter pengehosszúságú vadásztőrt, és azt előre szegezve megállt a lakás folyosóján. Ekkor lépett ki a folyosóra az édesanyjának élettársa. Az elkövető ekkor közölte vele, hogy meg fogja ölni. A férfi ekkor rászólt, hogy hagyja abba a fenyegetőzést, mert ezért meg fogják büntetni. Ezzel egyidejűleg megpróbálta eltolni magától a támadót, aki közben csak annyit kérdezett, hogy „hova szúrjon”.

Az elkövető és a férfi dulakodni kezdett, melynek során az idősebb férfi lefeszítette az elkövető tőrt tartó kezét így a vágóeszköz a támadó combját szúrta meg, aki erre azt elengedte. A földre került tőrt az idősebb férfi rúgta arrébb. Az elkövető ekkor ájulásig fojtogatta az anyja élettársát, aki a földre rogyott. A támadó ekkor fogást váltott és tovább fojtogatta a már magatehetetlen férfit. A cselekménynek csak az vetett véget, hogy az elkövető édesanyja kilépve a konyhából észlelte a történteket és a támadó kezeit lefejtette az élettársa nyakáról, majd kizavarta a fiát a lakásból.

A szóvivő elmondta még, hogy a férfi részletes beismerő vallomást tett az eddigi büntetőeljárás során, de nem tudott észszerű magyarázatot adni a tettére. Azt mondta, hogy csípte az anyja élettársát, de néha hibázik és rossz döntéseket hoz az ember, ez az egész pedig csak úgy jött neki.

A Pest Megyei Főügyészség öt évet kért az emberölési kísérlettel vádolt férfira arra az esetre, ha az előkészítő ülésen is fenntartja a beismerő vallomását, s nem kér tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik