Belföld

Beismerő vallomást tett az ukrán személyiségtolvaj

police.hu
police.hu

Újabb személyiségtolvajt került rendőrkézre. Ezúttal Lengyelországban fogtak el egy magát magát magyarnak kiadó külföldi férfit. Mint arról korábban beszámoltunk hat éve göngyölítették fel a budapesti nyomozók három okmányirodai ügyintéző ügyét, akiket hivatali vesztegetéssel gyanúsítottak.

A rendelkezésre álló adatok szerint több külföldi állampolgár kapott magyar magánútlevelet, melyet korábban magyar állampolgárrá honosított személyek adatait felhasználva állított ki a magyar hatóság. Egy svéd állampolgárt január 31-én fogtak el Németországban.

Ezúttal a lengyel hatóságok fogtak​ el egy magyar állampolgár személyes adataival visszaélő ukrán férfit, majd a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai a hazaszállítását követően március 11-én őt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadták a budapesti nyomozóknak.

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói a 36 éves ukrán férfit közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az őrizetbe vett férfi beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik