Belföld

Behajtott a shopba, majd forgalommal szemben közlekedett egy betépett sofőr az M1-esen

police.hu
police.hu

Egy 35 éves férfi és a 43 éves nő ismerőse kedden 3 óra 30 perc körül, az M1-es autópálya egyik pihenőjében lévő shopban vásárolt. A férfi és a nő kis idő elteltével kiment a vásárlói térből.

Mind a ketten zavartan viselkedtek, majd a férfi váratlanul beült az autójába, és a kocsijával nekihajtott a shop bejáratának. Ezt követően elhagyta a töltőállomás területét és a behajtani tilos jelzőtábla ellenére menetiránnyal szemben felhajtott az autópályára. A továbbiakban pedig a leállósávon közlekedett Budapest felé.

police.hu

A járőrök, a baleset elkerülése érdekében lassították az autópálya forgalmát. A 35 éves ácsi lakos Tata térségében megállt egy pihenőben, ott igazoltatták a rendőrök. A nőt és a férfit is előállították, a velük szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív eredményt jelzett.

A két személy ellen kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség ezen kívül még közúti veszélyeztetés miatt is eljárást indított, valamint vizsgálja, hogy a járművezetés bódult állapotban bűncselekmény megvalósult-e. A pályatesten történt esemény során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik