Belföld

Tizenöt évet is kaphat az élettársát megerőszakoló szegedi nőverő

Vádat emelt a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azzal a szegedi férfival szemben, aki rendszeresen verte, megerőszakolta és megöléssel fenyegette élettársát tavaly.

Saághy Flóra, Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy akár 15 évet is kaphat a vádlott a halmazati büntetések miatt.

A férfi és a nő kapcsolata tavaly tavaszra megromlott, a férfi naponta trágár szavakkal illette, valamint féltékenységből szidalmazta élettársát. A nőt a fején és karján, ököllel többször megütötte, egyszer az ágyra lökte és a nyakára is rálépett.

Tavaly június közepén összevesztek, mert a nő nem engedett a férfi szexuális közeledésének, s ezt vele szóban is közölte. A férfi ekkor agresszívvá vált. Heves szidalmazások közepette lefogta a továbbra is tiltakozó nőt, majd megerőszakolta. Másnap a férfi ismét közeledni próbált a nőhöz, aki ezt újra visszautasította. A férfi erre azzal fenyegette meg, hogy kidobja őt az ablakon, majd két kézzel addig szorította a nő nyakát, hogy már levegőt sem kapott.

Végül elengedte, de közölte vele, hogy ha nem vetkőzik le, akkor felgyújtja őt. Szavainak nyomatékot adva kilépett az erkélyre, ahol egy flakonban benzint tartott. A nő tisztában volt a flakon tartalmával, és azzal, hogy az élettársánál öngyújtó van, valamint azzal is, hogy a férfi már mást is felgyújtással fenyegetett meg, mely miatt büntetőeljárás is indult ellene.

Ezért elmenekült a lakásból, amikor a benzinnel a férfi megindult felé, és értesítette a rendőrséget. A nőt a délután során lakóhelyük közelében megtalálta a férfi, és újra azzal fenyegette meg, hogy megöli, bántalmazni azonban egy járókelő közbelépése miatt nem tudta. A főügyészség emberölés előkészületével, minősített szexuális erőszakkal, valamint kapcsolati erőszakkal vádolja a letartóztatásban lévő férfit.

A helyettes szóvivő kérésünkre elmondta a büntetési tételeket is: a szexuális erőszak 5-10, a kapcsolati erőszak 1-5, és az emberölés előkészülete ugyancsak 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a férfi akár 15 évet is kaphat a halmazati büntetések miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik