Belföld koronavírus

Megtelt a balassagyarmati Covid-osztály

MTI/Komka Péter
MTI/Komka Péter

„A kórházunkban a Covid-részlegeken 205 beteget kezelnek, közülük több mint 20-an voltak ma lélegeztetőgépen, és egyre több a súlyos beteg. A betegszám elérte a kapacitás maximumát” – közölte Facebookon Balassagyarmat polgármestere.

Csach Gábor azt írta, hogy a kórházban ezért átmenetileg nem fogadnak betegeket a Covid-osztályon, szintén átmenetileg Salgótarjánba kerül a fekvőbeteg-ellátás, a sebészet, valamint a szülészet-nőgyógyászat is. A traumatológiai ellátás akut esetekre szűkül, a járóbeteg szakrendelés csökkentett üzemmódban működik, a krónikus belgyógyászatot pedig a pásztói kórházba helyezték át.

A kórházi szakszemélyzet emberfeletti terhelésben dolgozik, arra kérek mindenkit, aki ezt megteheti, hogy apró finomságokkal, frissítőkkel segítse a dolgozók munkáját, éreztessük velük, hogy hálásak vagyunk azért a fegyelemért, és kitartásért, amit egy éve végeznek a járvány frontvonalában a betegekért

– írta a polgármester.

Kapcsolódó
Balassagyarmat polgármestere hetekkel ezelőtt figyelmeztetett a harmadik hullámra. Igaza lett
Információink szerint két héten belül megtelhet koronavírusos betegekkel a balassagyarmati kórház. Probléma az is, hogy több kevésbé fertőzött megyéből is szállítanak már ide koronavírusos betegeket.

Két napja azt írtuk, hogy információink szerint két héten belül megtelhet koronavírusos betegekkel a balassagyarmati kórház, ugyanis több, kevésbé fertőzött megyéből is szállítanak már ide koronavírusos betegeket. Ehhez végül nem két hét, hanem két nap sem kellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik