Belföld

Eltört, eldeformálódott az állkapcsa a csetelés miatt lépre csalt fiúnak

Letartóztatta a Bajai Járásbíróság azt a minősített súlyos testi sértéssel és más bűncselekményekkel gyanúsított három sükösdi fiatalembert, akik egy lány segítségével lépre csaltak, majd brutálisan összevertek egy találkára érkező fiút Sükösd külterületén.

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője érdeklődésünkre azt közölte, hogy bűncselekménnyel gyanúsított három fiatal részbeni beismerő vallomást tett a kihallgatása során.

A szóvivő tájékoztatása szerint a három fiatal március 6-án délelőtt az egyikük barátnőjének segítségével csalta el a lány egyik fiú osztálytársát a focipálya közelébe. Elmondása szerint bosszút akartak állni rajta azért, mert korábban csetelt a lánnyal.

A gyanúsítottak kocsival bevágtak a szintén autóval érkező fiú elé és megállásra kényszerítették. A lány barátja beült a fiú autójának a jobb első ülésére és ököllel többször is megütötte az arcát. Még az indítókulcsot is kivette a fiatal kocsijából, hogy ne tudjon elmenekülni.

Ezután a fiút bántalmazó gyanúsított kiszállt a járműből, kirángatta a fiatalt és tovább verte, ököllel az arcát, fejét ütötte. A fiú nem mert védekezni, mert látta, hogy bántalmazója mögött áll annak bátyja és a harmadik fiatalember. És biztos volt benne, hogy ha visszaüt, akkor hárman verik tovább.

Amikor a bántalmazó látta, hogy a fiú már alig áll a lábán és erősen vérzik, abbahagyta a verést. Távozása előtt tovább szidalmazta a fiút és felszólította, hogy hagyja békén a barátnőjét. Ezután a harmadik fiatalember a megvert fiú lába elé dobta az elvett indítókulcsot, majd a gyanúsítottak és a lány elhajtottak a helyszínről.

A fiú nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, az állkapcsa eltört, deformálódott, a sérülést sebészeti úton kellett ellátni. A bajai rendőrök március 10-én elfogták a gyanúsítottakat és minősített súlyos testi sértés, valamint személyi szabadság megsértése miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként. A rendőrök kezdeményezték az őrizetbe vett három férfi letartóztatását is. A lányt szintén kihallgatták gyanúsítottként, ő szabadlábon védekezik.

A Bajai Járási Ügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, mert a bűncselekmények súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt alappal tartani kell attól, hogy a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének. Ezen kívül a bizonyítás veszélyeztetésének lehetősége és a bűnismétlés veszélye is a letartóztatásuk elrendelését indokolja. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a három férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik