Belföld

Pénzbüntetést kértek Bedére, aki igencsak különös magyarázatot adott

MSZP
MSZP

Garázdaság miatt emelt vádat a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség Bede Zsolttal szemben, amiért tavaly áprilisban zaklatta a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtő aktivistáit a Nyugatinál, később pedig belekötött egy újságíróba is.

A Vadhajtások kormánypárti botrányhőse tavaly április 10-én délután odament az aláírásokat gyűjtő DK aktivistáihoz, és a nála lévő focilabdát berúgta az egyik sátorba, majd nagy erővel egy másik sátor előtt levő pultnak és a sátor oldalának is nekirúgta a bőrt. Egy aktivista felszólította Bedét hogy hagyja abba cselekményét, amire a férfi hangosan és trágárul szitkozódva leköpte az aktivistát.

Kapcsolódó

A vádiratnak része még az az ügy, amikor Bede idén január végén rátámadt Hont Andrásra a Niedermüller Péter elleni tüntetésen. A heccportál munkatársa szidalmazta az újságírót, meglökte a felső testén, és kétszer is levette a szemüvegét. A 40 éves férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása mindkét esetben alkalmas volt arra, hogy megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Megtudtuk, hogy Bede igencsak furcsa magyarázatot adott a cselekedeteire. A DK-s aktivistákkal kapcsolatos ügyben tagadta a bűnösségét. Elmondása szerint azt hitte, hogy azt kérik tőle, hogy passzolja oda a labdát, aztán pedig vele kötekedtek. A másik esettel kapcsolatban elismerte, hogy levette az újságíró szemüvegét, de arra nem emlékezett, hogy meg is lökte volna Hont Andrást.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás nélkül, büntetővégzésben ítélje pénzbüntetésre Bedét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik