Belföld

Videón, ahogy a kaposvári zebrán húzott idős asszony szembeszáll a rablóval

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

A Kaposvári Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás kísérlete, és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 30 éves férfival szemben, aki az elrendelt hatósági házi karantén szabályainak megszegésével előbb lopni, másnap pedig rabolni indult Kaposváron.

A büntetett előéletű kaposvári férfi tavaly szeptemberben egy helyi áruházban próbált kiiszkolni fizetés nélkül a táskájába rejtett élelmiszerekkel és kozmetikumokkal, de lebukott, és visszavették tőle az elrakott árucikkeket.

Mivel az áruházban nem járt sikerrel, a férfi másnap úgy akart pénzhez jutni, hogy Kaposvár egyik forgalmas útkereszteződésében, egy járdaszigeten várakozó idős asszony kezéből próbálta meg kirántani annak kézitáskáját. A férfi többszöri próbálkozása ellenére azonban az asszony nem engedte el a táskát, ezért a férfi annál fogva a gyalogos átkelőhely közepéig húzta az idős asszonyt, aki ennek következtében a földre esett. Cselekményével a férfi csak akkor hagyott fel, amikor egy járókelő a nyugdíjas segítségére sietett.

A férfi ezután egy közeli áruházba ment, ahol a biztonsági őrök segítségét kérte, mivel a férfi néhány méteres távolságból még mindig követte őt. A biztonsági szolgálat munkatársai ezért értesítették a rendőrséget, és a járőrök helyszínre érkezéséig vissza is tartották az elkövetőt. A kaposvári nyomozók ezt követően őrizetbe vették a férfit, akit le is tartóztatott a bíróság.Az ügyészség fegyházbüntetést kért a többszörös visszaeső férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik