Belföld koronavírus

Soproni Tamás: Mire ez az óriási arc az oltási terv összeomlása után?

Én őszintén nem értem, mire ez az óriási arc oltási terv összeomlása után. Emberek kaptak behívót 100 kilométerre a lakóhelyüktől. Orbán Viktornak, aki korábban azzal dicsekedett, hogy a kormánya milliókat tudna beoltatni egy hétvége alatt, 74 ezer ember beoltása is túl nagy falatnak bizonyult. Ez amúgy nem egy beláthatatlan tömeg: alig több emberről beszélünk, mint ahányan a Puskás Arénában elférnek.

írja Soproni Tamás terézvárosi polgármester arra, hogy Orbán Balázs, a miniszterelnökség államtitkára válaszolt a levélre, amelyben Karácsony Gergellyel felajánlották, hogy Budapest szívesen segít az oltások beadásában.

Ilyenkor kellene nagyképűsködés helyett elfogadni a felkínált segítséget. Az a helyzet ugyanis, hogy a liberálisozástól nem lesz jobb az országnak. Nem lesz több pénze a szakácsnak, zenésznek, felszolgálónak, akiket a kormány bevétel nélkül hagyott. Sőt, több beoltott ember sem lesz. Márpedig, ha valaki kormányoz, akkor ez lenne a feladat, és nem az, hogy nagymama- és Ronald Reagan-idézetekkel szórakoztassa magát.

– teszi hozzá Soproni.  Karácsony korábban azt írta Orbán Balázs válaszáról, hogy

A Miniszterelnökség miniszterhelyettese válaszában idézi a nagymamáját, továbbá Ronald Reagant, vagy két oldalnyi sikerpropaganda mellett szidja az ellenzéket, nyilván ez valamiféle kötelező reggeli gyakorlat a Fideszben, mindenesetre a lényeget illetően azt írja: nem kellenek a fővárosi oltópontok, mert a kormány olyan szuper, hogy attól elalél a fél világ. Aha. Látjuk.

Azt már Karácsony sem értette, hogy „mire ez a fennhéjázó kivagyiság, amikor élet-halál kérdésről van szó” és Szombathely példáját hozta fel: ott a jövő héttől az önkormányzat tömeges oltópontokat hoz létre, ahol a háziorvosok beadhatják az oltásokat.

MIRE EZ AZ ÓRIÁSI ARC AZ OLTÁSI TERV ÖSSZEOMLÁSA UTÁN?

Emlékeztek? Karácsony Gergellyel levelet írtunk Orbán Viktornak…

Közzétette: Soproni Tamás – 2021. március 11., csütörtök

Ajánlott videó

Olvasói sztorik