Belföld koronavírus

Karácsony: A kormány nem kér a fővárosi oltópontokból

A főpolgármester nem érti, „mire ez a fennhéjázó kivagyiság”.

A kormány nem tart igényt a fővárosi oltópontokra – közölte csütörtökön a Facebookon Karácsony Gergely. A főpolgármester és Soproni Tamás, Terézváros polgármestere és a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöke egy héttel korábban írt levelet Orbán Viktornak, amelyben felajánlották a budapesti kerületek segítségét, miután összeomlott az oltási terv.

A levélben többek között azt írták, hogy „kerületi önkormányzatok készek és képesek bekapcsolódni az oltási terv végrehajtásába. Továbbra is kezdeményezzük új oltási pontok kialakítását, amihez a főváros és a kerületek közterületeiket is felajánlják”.

Csütörtökön megérkezett a válasz a levélre, amelyről Karácsony annyit közölt:

A Miniszterelnökség miniszterhelyettese válaszában idézi a nagymamáját, továbbá Ronald Reagant, vagy két oldalnyi sikerpropaganda mellett szidja az ellenzéket, nyilván ez valamiféle kötelező reggeli gyakorlat a Fideszben, mindenesetre a lényeget illetően azt írja: nem kellenek a fővárosi oltópontok, mert a kormány olyan szuper, hogy attól elalél a fél világ. Aha. Látjuk.

A főpolgármester hozzátette, nem érti, „mire ez a fennhéjázó kivagyiság, amikor élet-halál kérdésről van szó” és Szombathely példáját hozta fel: ott a jövő héttől az önkormányzat tömeges oltópontokat hoz létre, ahol a háziorvosok beadhatják az oltásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik