Belföld

Nemzetközi embercsempész-hálózatot számolt fel a magyar rendőrség

police.hu
police.hu
A bűnszervezet öt tagja ellen javasolnak vádemelést.

Bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt nyomoztak szír állampolgárok ellen – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a rendőrség honlapján.

Kiderült, a hierarchikusan felépített, nagyon szervezett bűnözői csoport 2019 novembere és 2020 januárja között pénzért harmadik országbeli – főleg szír – állampolgárokat vittek Ausztriába, Németországba, Hollandiába és Svédországba. Mivel több megyei főkapitányságon már büntetőeljárás indult egy-egy bandatag ellen, ezeket a nyomozásakat egyesítették.

A szálak Ausztriába és Németországba vezettek. A nyomozók nemzetközi együttműködés keretében folytatták az eljárást.  Kiderült, a főszervező egy Németországban élő szír férfi, aki – az eljárás alá vont öt személy bevonásával – a hálózatot létrehozta.

A bűnszervezet az ő utasításai alapján működött. A tagoknak ő szerzett telefonokat, bérelt autókat, ő tudta, hogy az illegális bevándorlókat hol, mikor kell felvenni, hová kell szállítani. A férfi  többször előfutóként részt is vett a magyarországi szállításoknál.

A nyomozást az öt gyanúsítottal szemben befejezták, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Bajai Járási Ügyészségnek. A jelenleg Németországban letartóztatásban lévő főszervezővel szemben az eljárás folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik