Belföld

Részleges beismerő vallomást tett a csecsemője megölésével gyanúsított 19 éves nagykanizsai nő

Pár héten belül vádat emelhetnek azzal a 19 éves nővel szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte az újszülött gyermekét tavaly májusban. Az esetre úgy derült fény, hogy a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház értesítette a rendőrséget arról, hogy ellátásra jelentkezett náluk egy otthonában szülő nő és gyermeke.

A nyomozók részletes adatgyűjtésbe kezdtek, majd szemlét tartottak és megállapították, hogy a nő május 20-án a kora esti órákban életképes csecsemőnek adott életet egy helyi ingatlanban. Az eljárás adatai szerint a fiatal nem kért segítséget senkitől, a gyermeket pedig nem látta el, s gondozatlanul magára hagyta. A baba testhőmérséklete jelentősen lecsökkent, majd május 21-én az esti órákban elhunyt.

A kórházban azonban olyan sérüléseket is találtak a csecsemőn, amelyek súlyos, életveszélyes állapotot idéztek elő nála. A 19 éves nagykanizsai nőt a rendőrök elfogták, majd tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsították meg.

Takács Tivadar, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság  szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a nő részleges beismerő vallomást tett a kihallgatása során. A zalai bűnügyes nyomozók lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik