Belföld

„Megéleztem a nagykést, és megforgatom benned, ha meglátlak valakivel”

Zaklatás, magánlaksértés és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a jánoshalmi férfival szemben, aki 2019 júliusától kezdve rendszeresen zaklatta és fenyegette a volt élettársát.

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a bűncselekmények elkövetését beismerő férfira azzal,  hogy rendeljenek ki mellé pártfogót.

A vádirat szerint a férfi és nő kapcsolatából négy gyermek született, de a viszonyuk négy évvel ezelőtt megromlott, ezért az asszony 2019 júniusában elköltözött e gyerekekkel. Ettől kezdve a férfi időnként megjelent a volt élettársa jánoshalmai házánál, ahol ordítozott, trágár módon szidalmazta, és azzal fenyegette, hogy megveri.

A háborgatás a tavalyi év első felétől vált rendszeressé, a férfi személyesen és telefonon is rendszeresen kereste, illetve többször veréssel fenyegette az exét. Miután a nő letiltotta a férfit a telefonján, a gyerekei telefonján zaklatta tovább. Tavaly augusztusban a férfi már azzal fenyegetőzött, hogy „megélezte a nagykést, és azt megforgatja benne, ha meglátja valakivel”.

Az egyik éjszaka megjelent az asszony házánál, majd bemászott az udvarba, ahol ordibálni kezdett, és számonkérte a nőt, amiért otthagyta őt. Többszöri felszólítás ellenére sem hagyta el az ingatlant, sőt két pofont is adott a nőnek. Az asszony  ettől megijedt, segítségért kiabált, miközben futott be a házba. A férfi utánaeredt és a ház bejárati ajtajában további kétszer pofon vágta a nőt, majd leült a házban. Végül csak az időközben kiértesített rendőrök felszólítására hagyta el a helyszínt. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfi még a következő napon is fenyegetőzött: telefonon azt közölte az exével, hogy aznap is elmegy hozzá, és ismét „megkapja az adagját”. A megfélemlített asszony zaklatás, magánlaksértés és könnyű testi sértés miatt is kérte a férfi megbüntetését. Az ügyészség felfüggesztettet kért a férfira, azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik