Belföld

Klubrádió: Jogsértő a Médiatanács döntése

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A határozat ellen keresetet nyújtanak be, de Arató András elnök ahhoz sem fűz sok reményt.

A Klubrádió jogsértőnek tartja, hogy eredménytelennek minősítette a Médiatanács a 92,9-re MHz-es frekvenciára beadott pályázatát. Mint írták, ezzel a csak fideszes tagokból álló testület újra megtagadta, hogy a rádió korábbi frekvenciáján sugározhasson.

A Médiatanács most mind alakilag, mind tartalmilag érvénytelennek nyilvánította ugyanazt a pályázatot, amelyet korábban – egyedüli érvényesként – nyilvántartásba vett.

Kapcsolódó
Elfogadta a Klubrádió hiánypótlását a Médiatanács
A Klubrádió maradt az egyedüli pályázó, és megkezdődhet a pályázatának tartalmi kiértékelése.

A Klubrádió emlékeztetett rá, most az egyik fő kifogás az volt, hogy – a Médiatanács szerint – üzleti terve megalapozatlan, ilyen vállalkozás nem részesíthető „kizárólagos állami tulajdonú korlátos erőforrás” használati jogában, ám a rádió már húsz éve sikeresen működik.

Mivel 15 napon belül jogorvoslattal lehet élni a döntés ellen, a Klubrádió a médiatanácsi határozatot keresettel támadja meg bíróságon, műsorát pedig a majdani döntéstől független, változatlan formában folytatja az interneten.

Rendkívül erőltetett, végtelenül aljas és gyáva

– így reagált a Klubrádió elnöke a hvg.hu-nak a döntésre. Arató András szerint az indoklás, ha megfelel a törvénynek, akkor törvénytelen a jogszabály. Külön kitért arra, hogy érvként hozták fel a Klubrádió Zrt. negatív vagyonát, miközben nem feltétel a pozitív vagyon.

Egy húsz éve működő rádiónál azt mondani, hogy az eddigi üzleti terve nem reális, na az tényleg nem reális”

– tette hozzá Arató András, aki nem sok reményt fűz a jogorvoslati lehetőséghez sem, szerinte arra, hogy visszatérjenek az éterbe, jövő tavasszal lesz esély.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik