Belföld koronavírus

Ismét lezárják a buszok elejét Budapesten

MTVA / Róka László
MTVA / Róka László

Annyi BKV-sofőr betegedett meg az utóbbi időben, hogy az Egységes Közlekedési Szakszervezet kérésére ismét lekordonozzák a buszok elejét. Az első ajtón továbbra is fel lehet majd szállni, viszont sem a sofőr mellett várakozni, sem az első ülésekre nem lehet majd leülni a buszokon és a trolikon.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes a héten elmondta, hogy annyira sok a beteg a 2-es metró vonalán dolgozók között, hogyha még két ember megbetegszik, akkor lehet, hogy le kell állítani a metrót. A főpolgármester-helyettes azért árulta ezt el, mert a BKV-t nem sorolták a kritikus infrastruktúrák közé, így az ott dolgozók elvileg csak a sor végén jöhetnének az oltási sorrend szerint, így viszont elkezdhetik oltani őket. Ami észszerű megoldás, miközben a kritikus infrastruktúrában dolgozók elvileg csak a krónikus betegek után kerülnének sorra.

Kapcsolódó
Még a metró leállásánál is nagyobb bajok lehetnek, ha megbetegszik néhány kulcsfontosságú ember
Az erőművekben, a szennyvíztisztitó telepeken vagy a forgalomirányításban dolgozók tömeges kiesése igen rossz forgatókönyv lenne, de mindenütt kidolgoztak járványügyi tervet arra, hogy ne történjen súlyos probléma. Végső biztonságot azonban csak az oltás nyújthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik