Belföld

Várhatóan a Karc FM fog szólni a Klubrádió évekkel ezelőtti frekvenciáján

A kormánypárti médiaholding rádiója, a Karc FM egyedüli pályázóként szerezheti meg a Budapest FM 95,3 MHz-et, amelyet évekkel ezelőtt a Klubrádió használt – írta meg a Media1.

A lap szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által kiírt pályázat jelentkezési határideje tegnap volt. A szaklap szerint az NMHH tegnap érthetetlen okokból nem tette közzé a pályázók kilétét honlapján, ahogyan azt más pályázatoknál meg szokta tenni, ma azonban pótlólag mégis megjelent a tájékoztatás, miszerint egyedül a Karc FM pályázott az egykori klubrádiós frekvenciára.

A lap szerint eredetileg a Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület is versenybe szállt volna a frekvenciáért, de ezt az ATV Csoporthoz tartozó rádió végül nem tette meg. A Klubrádió sem indult el a pályázaton, mivel abban reménykednek, hogy végül a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa visszaadja számára a másik folyamatban lévő pályázati eljárás során az általa az elmúlt években sugárzott FM 92,9 MHz-et, amelynek használatával február 15-től fel kellett hagynia. A Médiatanács azonban hetek óta nem hozott döntést az ügyben, pedig egyedül a Klubrádió pályázata van már csak versenyben. Emiatt a Klubrádió jelenleg csak az interneten érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik