Belföld

Rács mögé került a hat évig külföldön bujkáló trafikrabló

Letartóztatta a Tatabányai Járásbíróság azt a felfegyverkezve elkövetett rablással gyanúsított férfit,  aki hat évig bujkált külföldön az oroszlányi dohánybolti kirablása után. A körözött férfit Németországból hozták haza.

A megalapozott gyanú szerint a büntetett előéletű N. László 2015. február 2-án délután bement az oroszlányi trafikba, majd egy késsel a bevétel átadására kényszerítette az eladót. A sértett 48 ezer forintot adott át a férfinak, aki a pénzzel együtt távozott az üzletből.

A nyomozó hatóság az eljárást 2015-ben felfüggesztette, mert a gyanúsított külföldön ismeretlen helyen tartózkodott. Ezt követően ismertté vált az elkövető külföldi tartózkodási helye, ezért a nyomozási bíró tavaly októberben európai elfogatóparancsot bocsátott ki, melyet követően a német hatóságok november 22-én a férfit elfogták és pár nappal ezelőtt  átadták a magyar hatóságoknak.

A Tatabányai Járásbíróság a letartóztatás elrendelésénél figyelembe vette, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén az eljárás során feltehetően elérhetetlenné válna, illetve újabb bűncselekményt követne el. A végzés nem jogerős, azzal szemben a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik