Belföld koronavírus

A NAIH elnöke lép a vakcinakáosz után, támogatná a kötelező oltást is

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Péterfalvi Attila családja tragédiája miatt is oltáspárti.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)  Tényi István közérdekű bejelentése alapján vizsgálatot indított a hétvégi oltáskáosz miatt. Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke azt mondta a Népszavának, hogy „a hírek alapján valószínűsíthető, hogy valamilyen hiba csúszott a rendszerbe”.

Ennél bővebben a vizsgálat lezárultáig nem akarta kommentálni, mi történt a hétvégére meghirdetett, majd lefújt, majd részben mégis megvalósított tömeges „oltakozásnál”.

Kapcsolódó
Az egyik oltópontról egy másik helyre küldték át az embereket, de végül ott sem kaptak oltást
Vasárnap reggel is folytatódott a szombati káosz az oltópontokon.

Az úgynevezett oltási igazolványról azt mondta, arról uniós szintű döntés kellene, amíg az nincs, addig azt sem lehet megmondani, hogy a magyar kormány által alkalmazott szabályoknak vannak-e hátrányos következményei – tette hozzá.

A hamarosan 64. születésnapját ünneplő Péterfalvi Attilát már beoltották. Pfizer-vakcinát kapott, betegsége miatt mást nem kaphatott. Nem vitatja, akadnak bizonytalanságok, ellentmondások a vakcinák körül, de azt állítja:

az a jó vakcina, amit beadtak.

Az adatvédelmi hatóság elnökeként sem lenne ellenére, ha a kormány – amennyiben az emberek hajlandósága nem érné el a kellő mértéket – kötelezővé tenné az oltást. Ezt magánemberként kifejezetten támogatná, mert a családjában történt tragédiák is azt  bizonyítják, a járványt nem lehet elég komolyan venni. Elárulta, tavaly koronavírus-fertőzésben hunyt el a bátyja, akinek semmilyen alapbetegsége nem volt. Édesanyja belehalt a bánatba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik