Belföld

Megveretéssel fenyegette a bíróságon az alügyészt egy bűnöző

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Fonyódi Járási Ügyészség aszt a több rendbeli lopás miatt őrizetbe vett 54 éves lengyeltóti férfit, aki még az alügyészt is megfenyegette az eljárás során.

A többszörösen bűntettet előéletű férfi január elején bement egy lengyeltóti portára, ahonnan egy kerékpárt és egy centrifugát is lopott, a gazda  azonban észrevette és felszólította a férfit, hogy adja neki vissza a dolgokat. Erre azonban a férfi nem volt hajlandó, ezért a fonyódi rendőröknek kellett intézkedniük.

A férfi februárban ismét lopott, ekkor előbb egy szemetes kukát, majd egy gyermekeknek gyártott quadot tulajdonított el, azonban ahogy tolta hazafelé a járművet, a fonyódi járőrök újra elfogták. A férfi utolsóként egy lengyeltóti ingatlan garázsába lopózott be, ahol egy akkumulátort zsákmányolt, az eset másnapján azonban a fonyódi nyomozók őrizetbe vették a férfit, akitől a lopott holmi is megkerült.

Az őrizetbe vételétől számítva 72 órán belül a fonyódi ügyészség bíróság elé állította a többszörös visszaesőnek minősülő férfit, akivel szemben a Fonyódi Járásbíróság – a váddal egyező tényállás mellett – 3 év 10 hónap fegyházbüntetést szabott ki, és a feltételes szabadság lehetőségéből is kizárta.

A férfi az ítélet kihirdetése során szitkozódva fejezte ki a nemtetszését a bíróság döntésével szemben, majd megveretéssel fenyegette meg a vádat képviselő alügyészt, mert indítványt tett a letartóztatására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik