Belföld

Meg akarta fojtani a vevőt, mert bőgette motort és túl nagy port csinált

Emberölés kísérlete és további bűncselekmények miatt emelt vádat a Fejér Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki gépkocsival akart elütni egy férfit részegen Bicskén, mert túl nagy zajt és port csinált, amikor kipróbálta a motort.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség öt év börtönt, öt év közügyektől eltiltást és három év járművezetéstől eltiltást indítványozott a terhelttel szemben arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

A férfi tavaly július 12-én nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott, majd  összeszólalkozott egy helyi lakossal, mivel a férfi által értékesíteni szándékozott motorkerékpárt a vevő nagy zaj- és porkeltéssel próbálta ki. A férfi megöléssel fenyegette a motort kipróbáló férfit. A terhelt ezt követően kocsiba ült, majd nagy sebességgel elindult a motoros felé, aki az út szélére húzódott és a motorkerékpár mellett várakozott.

A férfi ekkor a járművet mintegy 50-60 km/h körüli sebességgel a motoros felé kormányozta, aki elugrott a gépkocsi elől, majd 30-35 km/h sebességgel a motorkerékpárnak ütközött, és azt maga alá gyűrte. A részeg férfi ezt követően megütötte, majd fojtogatni kezdte a vevőt, akinek végül sikerült elmenekülnie. A férfi a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett, a motorkerékpárban pedig 100 ezer forintos rongálási kár keletkezett.

A szóvivő elmondta még, hogy a terhelt részleges ténybeli beismerő vallomást tett a büntetőeljárás során. Az ügyészség öt évet kért rá arra az esetre, ha mindent részletesen bevall, és nem kér tárgyalást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik