Belföld

Életfogytiglant kértek a sályi néprajzkutatót karóval agyonverő férfire – frissítve

police.hu
police.hu

Életfogytiglant kért az ügyészség arra a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt T. Dávidra, aki megölte B. Hajna néprajzkutatót a sályi otthonában – tudta meg a 24.hu.  A 61 éves nő holttestére a híres zenetörténész, hegedűművész, néprajzkutató édesapja, B. Ernő szülőházában talált rá a gondozónője tavaly januárban.

A 22 éves férfi már régebb óta ismerte a hatalmas tudással rendelkező, de szerény körülmények között élő 61 éves néprajzkutatót. Az asszony ugyanis azért, hogy segítsen rajta, pénzt adott a fiatalembernek időnként azért, hogy elvégezze a háza körüli teendőket. Az ominózus reggel a fiatal férfi nyugtatót vett be és alkoholt is ivott. Mivel nem volt pénze, ezért felkereste a népművészt, hogy adjon neki kölcsön, a néprajzkutató azonban ezt megtagadta.

police.hu

T. Dávid ezt követően fogadkozott, hogy majd később ledolgozza a kölcsönt, de az asszony ekkor sem adott neki pénzt és elküldte, az ajtót pedig kulcsra zárta. A fiatal ettől indulatba jött, berúgta az ajtót, majd egy fél méter hosszú fa karóval többször is fejbe ütötte az előszobában lévő nőt. Az ütések olyan nagy erejűek voltak, hogy a karó több darabra tört, az asszony pedig a padlóra zuhant.

A támadó ezt követően levette az asszony ujján található gyűrűt, összeszedte a lakásban található néhány ékszert, majd magára hagyta az áldozatát és távozott. Ezt követően eladta a gyűrűket egy ismerősének, a kapott pénzből pedig alkoholt és cigarettát vásárolt. A néprajzkutató olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Értesüléseink szerint T. Dávid beismerte a tettét a gyanúsítotti kihallgatása során. Nyereségvágyból végzett a 61 éves áldozatával. A kegyetlen férfit április 9-én állítják bíróság elé a Miskolci Törvényszéken.

Frissítünk!

Jogg Zsolt, a Borsod Megyei Főügyészség helyettes szóvivője megerősítette az értesüléseinket. Megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség életfogytiglant kért a többszörösen minősített emberöléssel vádolt férfira, azzal, hogy legkorábban 25, legfeljebb 40 múlva bocsáthassák szabadon feltételesen. Hozzátette, a férfi beismerte a bűnösségét, a tettét pedig azzal magyarázta, hogy pénzt akart szerezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik