Belföld

Elnézést, mondta a férfi, majd a táskájánál fogva a sínekre rántotta a nőt

police.hu
police.hu

Munkába indulva, zenét hallgatva és telefonját babrálva várakozott a szigethalmi megállóban a 42 éves helyi nő péntek hajnalban, amikor egy férfi lépett mellé. „Elnézést” – közölte, majd megragadta a nő vállán lévő táskát és húzni kezdte, írja a Police.hu.

A nő próbálta megtartani, de az ismeretlen megrántotta, és tulajdonosával együtt a sínekre húzta. A nő akkor engedte csak el táskáját, amikor megbotlott és elesett. Támadója menekülni kezdett a zsákmánnyal, miközben a nő hiába kiabált segítségért, a megállóban szintén a szerelvényre várakozó férfi nem lépett közbe –  későbbi elmondása szerint – nem látott semmit, kiabálást hallott ugyan, de azt hitte, fiatalok hangoskodnak.

Míg a sértett rendőrt hívott, támadója elmenekült a helyszínről, a közeli szántóföld felé szaladt.

A szigetszentmiklósi rendőrök személyleírást kaptak a támadóról, majd megtalálták a sapkáját és a kabátját. Meglett a táska is, a szántóföldön hevert eldobva, a benne lévő értékek (bankkártyák, igazolványok, gépkocsi indítókulcs, pénztárca) hiánytalanul megkerültek.

A rendőrök forró nyomon indulva néhány óra alatt eljutottak egy 23 éves tököli férfiig. M. János nem tett panaszt gyanúsítása ellen, beismerő vallomásában megbánásról és arról beszélt, nem volt teljesen önmaga. Elmondása szerint az előző éjszakát kristály szívásával töltötte, bele sem gondolt, mit csinál. Menekülés közben jött rá, hogy mit tett, eldobta a táskát, a sapkát és a kabátot. Rablással gyanúsítják, és kezdeményezték letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik