Belföld koronavírus

Baranyi Krisztina szól: akit hívtak, és elmegy a lefújt oltás helyszínére, kaphat oltást

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Kedves Polgármester asszony! Ma voltam a Goki oltóponton ahova kaptam a behívómat, elmentem az esélytelenek nyugalmával. Ahol kiderült, hogy személyzet is van, oltóanyag is van, és aki rajta van a listán, beoltják. Az orvos kért, hogy szóljak akinek tudok, hogy ne üljenek ott feleslegesen

– áll abban az üzenetben, amelyet Baranyi Krisztina tett közzé Facebook-oldalán.

Ez a beharangozott, majd lefújt oltási akció újabb fejezete. Mint emlékezetes, a kormány korábban bejelentette, hogy a hétvégén tömeges oltásokat tartanak. Azt tudatták: 74 ezer adag AstraZeneca vakcina érkezik a kórházi oltópontokra, segítségükkel a 60 év alatti, krónikus betegek kaphatják meg az oltást. Ezek után pénteken kiderült, hogy problémák voltak a szervezéssel, ezért az AstraZenaca-oltásdömping elmarad.

Ugyanakkor voltak már hírek arról, hogy ennek ellenére elmentek többen is az oltópontokra, ahol az elvileg lefújt oltás keretében megkapták az oltást. Ezeket az információkat erősítette meg a ferencvárosi polgármester, aki kitett egy oltási papírt is. A levél szerint az orvos kérte a beoltottat, hogy akinek tud, szóljon, hogy ott vannak. Baranyi rövid üzenetében rögzítette: szól.

Alábbi levelet kaptam ma, miután tegnap lefújták a hétvégi oltási kampányt szervezetlenség miatt:

“Kedves Polgármester…

Közzétette: Baranyi Krisztina – 2021. március 6., szombat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik