Belföld

Letartóztatták a kecskeméti fiút elkábító és kifosztó férfit

police.hu
police.hu

Letartóztatta a Kecskeméti Járásbíróság azt a kifosztással és más bűncselekménnyel gyanúsított ceglédi férfit, aki elkábított, majd kifosztott egy gyereket a kecskeméti buszpályaudvaron.

A férfi február 24-én délután odament egy padon ülő 15 éves fiúhoz a Noszlopy Gáspár park egyik buszmegállójában, majd megkínálta egy kábító hatású anyagot tartalmazó cigarettával. A fiú a cigarettát elfogadta, közösen elszívták, majd a gyerek rosszul lett és öntudatlan állapotba került.

Ezt kihasználva a férfi ellopta a tini mobilját, fülhallgatóját és powerbank-jét összesen 25 ezer forint értékben. A kecskeméti rendőrök a kamerafelvételek segítségével beazonosították a férfit, akiről kiderült, hogy Cegléden lakik. A kecskeméti és a ceglédi rendőrök együttműködésének köszönhetően a ceglédi egyenruhások március 2-án elfogták a férfit. Az okozott kár egy része megtérült, ugyanis a kecskeméti rendőrök a telefont és a fülhallgatót is lefoglalták.

A nyomozás azt is kiderítette, hogy a férfi az elfogása előtt kábítószert fogyasztott. Az őrizetbe vett férfit a rendőrök kifosztás bűntette és kábítószer birtoklás miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Kecskeméti Járási Ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére, valamint a bizonyítás veszélyeztetésére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatását. A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója szökés, elrejtőzés veszélye miatt letartóztatta a ceglédi férfit. A végzés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik