Belföld

Fegyházba mehet a mezőzombori férfi, aki robbantással fenyegetőzött szórakozásból

Közveszéllyel fenyegetés miatt vádat emelt a Szerencsi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki január elején robbantással fenyegetőzött szórakozásból. A férfi az egyik este ittasan bejelentést tett a segélyhívón a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányító Központjának ügyeletére és azt állította, hogy bomba fog robbanni Mezőzomboron, s ha nem akarják, hogy felrobbantsa, akkor vegyék fel a feljelentését.

A férfi a hívást fogadó operátornak a körülmények tisztázását célzó kérdéseire azonban már nem válaszolt, hanem bontotta a vonalat. A férfi néhány perc elteltével, álnéven bemutatkozva ismét bejelentést tett, melynek során azt állította, hogy egy Mezőzomboron lévő lakóházban fel akarnak robbantani egy gázpalackot.

A bejelentések alapján a helyszínen intézkedő rendőrök megállapították, hogy a férfi közveszéllyel járó események bekövetkezésével történő fenyegetéseinek nem volt valóságalapja. A férfi ittas állapotban, csupán szórakozásból állított olyan valótlan tényeket, amelyek alkalmasak voltak a köznyugalom megzavarására.

A járási ügyészség fegyházbüntetést kért a büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő férfira azzal, hogy feltételesen se bocsáthassák szabadon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik