Belföld

Volt párttársa fideszesezte le Volner Jánost az élő felvétel alatt, miután mindenkit meglepett

Soós Lajos / MTI
Soós Lajos / MTI

Az alábbi videón lehet megnézni, hogy nem akárhogy kezdődött az ATV-n futó Csatt! tegnap esti adása.

Bencsik János ugyanis elült Volner János mellől!

Noha a két parlamenti képviselő évekig jól megfért a Jobbikban (korábban azt írtuk, hogy a Jobbik-frakcióban, ez ugyanakkor pontatlan volt, mert amikor 2019-ben Bencsik bekerült a Parlamentbe, Volner már nem volt frakciótag. A tévedésért elnézést kérünk – N.G.M.) ma már mindketten elhagyták a pártot, és úgy tűnik, eközben egymástól is messzire kerültek.

Bencsik – aki Volner hasonlóan már nem tagja a Jobbiknak – azt mondta, azért ül át egy másik gelyre, mert a nézők „becsapásának tartanám, ha én Volner János képviselő mellett ülnék. Ebben a műsorban három ellenzéki képviselő van és egy kormánypárti képviselő” – utalt arra, hogy Volner szerinte a Fideszt támogatja valójában.

Amikor kérdőre vonták, hogy mégis miért csinálja ezt, Bencsik azt mondta:

Volner Jánosnak kéne magyarázattal szolgálnia, hogy hogyan fordulhat az elő, hogy négy éve Orbán Viktor még adócsalónak nevezte, a fideszes média a titkárnőjével egy bokorban igyekvő bukott politikusnak mutatta be, most pedig Orbán Viktor, téged János, nevezett az utolsó mohikánjának a nemzeti radikalizmusnak. Hoppá! Mi történt? Mi történt az elmúlt négy évben?

Rónai Egon műsorvezető erre azt mondta: „én kérek egy kávét.”

Volner János minderre úgy reagált: „nagyon fontos azt látni, hogy én azt képviselem, amit tíz évvel ezelőtt is képviseltem, amikor bekerültem az országos politikába, én egy jobboldali, nemzeti érzelmű ember vagyok, én folyamatosan a nemzeti oldalon álltam, a kollégák pedig átmentek a túloldalra, és most jelenleg Gyurcsány Ferenc szekerét tolják. Jelezni szeretném, hogy a Jobbik alapítónyilatkozata kizárta azt, hogy a kommunista utódpártokat, vagy a szélsőséges liberálisokat hatalomra segítse, ehhez képest a Jobbik most ezt teszi. Én ezzel továbbra sem értek egyet.”

Bencsik Jánost még az sem zavarta, ha az átülés miatt esetleg nem látszódik jól a kamerákban.

A vitához a jelenlévő Szanyi Tibor csak annyit tett hozzá, miután Bencsik lekommunistázta őt, hogy nekem “nagyon tetszik, amikor egy ex-náci egy kommunistához dörgölőzik.”

(Via Telex)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik