Belföld

Évekig fenyegettek és zsaroltak egy kisbéri közmunkást

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, rablás és csalás miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot a Komáromi Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik évekig fenyegetéssel és erőszakkal vették el egy kisbéri közmunkás pénzét, akinek a részére emiatt, megélhetése biztosítására, a kisbéri lakosok adománygyűjtést végeztek, és a bíróság gondnokot rendelt ki a részére.

A két férfi 2016. és 2019. évek között több alkalommal is 10 ezer forint feletti összegeket követelt a közmunkástól. Abban az esetben, ha a férfi nem teljesítette a követelésüket, akkor megtámadták, az egyik elkövető a térdével mellkason rúgta a férfit, autóval követték, megálltak a családi házuk ajtajában állva, és nem engedték ki őt. A férfi a fenyegetések hatására összesen 160 ezer forintot adott át a zsarolóknak.

A vádirat szerint a két férfi 2019 novemberében az egyik reggel autóval megjelent a kisbéri férfi házánál. Az elkövetők a 68 éves, beteg embernek azt a valótlan ígéretet tették, hogy ha elviszik Budapestre, akkor a férfi megkapja egy harmadik személlyel szemben fennálló, valójában nem is létező, tartozását. Ezt követően az elkövetők 30 ezer forintot kértek és kaptak a férfitől a Budapestre történő utazás költségéül, azonban az elkövetők rövidesen kirakták a férfit az autóból a lakóhelyének közelében azzal, hogy elmennek tankolni, és rövidesen jönnek vissza érte. A csaló férfiak nem mentek vissza a férfiért, így Budapestre sem vitték el.

Az egyik férfi azzal is megalapozottan gyanúsítható, hogy  2017 nyarán egy  kisbéri lakos otthonában 10 ezret kért kölcsön. Ő azonban közölte, hogy nem tud neki pénzt adni, mert neki sincs. Az elkövető ezt követően, azzal fenyegette meg a sértettet, hogy amennyiben nem ad neki pénzt, akkor ne találkozzanak az utcán, mert megveri és kezét-lábát összetöri. A sértett félelmében átadott 10 ezer forintot a férfinak, valamint el is költözött kisbéri lakóhelyéről. Az ügyészség letöltendőt kért a két férfire.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.