Belföld

Ájultra itta magát a szülinapján egy komlói férfi, mihelyst észhez tért, rátámadt a mentősre

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy komlói férfi ellen, aki a vád szerint az őt ellátó mentőápolóra támadt.

A férfi tavaly októberben a születésnapját ünnepelte egy komlói bárban, ahol annyira kiütötte magát a sok alkoholtól, hogy elvesztette az eszméletét. A férfihoz mentőt hívtak, a helyszínen ellátták, majd fejsérülése miatt Pécsre szállították.

A férfi a Komlóról Pécsre tartó mentőautóban égig agresszíven viselkedett, káromkodott, ás szidalmazta a mentősöket. Pécsett egy közlekedési lámpánál a mentőautó megállt, ekkor a férfi felállt az autóban, mire a mentőápoló szólt neki, hogy üljön vissza a helyére. Ekkor a férfi ököllel fejeb ütötte. Ezután a férfit a mentősök lefogták, azonban továbbra is többször meg akarta ütni a mentőápolót, ami azonban nem sikerült neki.

A mentőápoló nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A férfi cselekménye a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik