Belföld

Kádba akarta fojtani a nyolcéves kisfiát egy nagykanizsai nő

Vádat emelt a Zala Megyei Főügyészség azzal a nagykanizsai nővel szemben, aki rendszeresen verte a szüleit és kádba akarta fojtani a nyolcéves kisfiát tavaly. A 39 éves asszonyt három évvel ezelőtt hagyta ott a gyerek apja azért, mert a nő rendszeresen italozott. Előfordult, hogy az üveget az akkor még csak ötéves fia rejtette el az anyja elől, aki ezért meg is verte őt.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség 3 év 6 hónap szabadságvesztést kért a nőre arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

A bíróság az apánál helyezte el a fiút a történtek után, de a nő is rendszeresen láthatta a gyerekt, ilyenkor azonban leittasodott, a szeszt pedig gyakran nyugtatókkal együtt fogyasztotta. A szüleivel is számtalanszor összevitatkozott, a tettlegességig fajuló veszekedések miatt több alkalommal rendőri intézkedésre is szükség volt.

A nő tavaly tavasszal is a fia jelenlétében bántalmazta az édesapját, aki néhány hónap múlva meghalt, az agresszív, erőszakos nő pár nappal a haláleset után az akkor éppen megint nála lévő nyolcéves fiút hibáztatta ezért. Az ittas, hisztérikus állapotban lévő asszony a lakásban üldözte és ütötte a gyerekét, miközben azt hajtogatta, hogy megöli, közben az ezt megakadályozni próbáló nagymama is megsérült.

A fiú az őt üldöző anyja elől a fürdőszobába menekült, ahol a nő folyamatosan tovább fenyegette a megölésével. A gyereket vízbe akarta fojtani, ezért a kád csapját megeresztette, a fiút pedig a nyakánál szorongatta, hogy a fürdőkádba lökje, a gyerek csak a nagymama érkezésével tudott kimenekülni a szorításból. A lakásban folytatódó üldözés és bántalmazás közben a nagymamának sikerült lefognia annyi időre a lányát, hogy a gyereket az utcára küldje segítségért.

A félmeztelen, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett fiú végül egy járókelőt állított meg segítséget kérve. A Zala Megyei Főügyészség emberölés előkészülete és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a nő ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik