Belföld

Négyféle drogot fogyasztott az újpesti rendőrökre támadó férfi

MTI/Mihádák Zoltán
MTI/Mihádák Zoltán

Nem a környéken lakott, és nem is dolgozott a közelben az a férfi, aki tavaly december 24-én támadt a kiérkező rendőrökre Újpesten, a Kassai utcai társasházban – írja a Telex. A portál birtokába került iratok szerint

a 36 éves támadó szervezetében összesen négyféle kábítószert – MDMA-t, amfetamint, metamfetamint és mefedront – mutattak ki.

A férfi reggel fél hét körül jutott be az épületbe, ahol először az ötödik emeletre ment, majd onnan a lépcsőn, négykézláb mászott fel a hatodikra, miközben folyamatosan a korlátot verte.

Itt az egyik lakás ajtaját „hanyatt fekve, két lábbal” kezdte teljes erővel rúgni, miközben az ott lakó férfi bent „a teljes testével tartotta az ajtófélfát”, mert attól félt, az kiszakad a helyről, és a tomboló férfi bejut hozzájuk.

A férfi nem sokkal később egy másik lakás felé indult el, miközben folyamatosan hörgött. A Telex cikkéből az is kiderül, hogy a rendőrséget több emeletről is hívták, Lingvai Péter és Szarvas Erika őrmestert pedig csendháborítás miatt riasztották a helyszínre.

A kiérkező rendőrök a férfit többször kérték, hogy igazolja magát, de ő semmire nem reagált, ezért meg akarták bilincselni, de a férfi folyamatosan kapálózott.

Először a nőt lökte odébb, majd a másik rendőrnek esett, akivel elvesztették az egyensúlyukat, és az egyik ajtónak csapódtak.

A rendőrnő ekkor már rádión akart erősítést kérni, amikor észrevette, hogy támadójuk egy bajonettszerű kést vesz elő, és azzal azonnal a társának esik.

A rendőrnő összesen 11 lövést adott le – ebből 9 okozott lőtt sérülést –, de csak az utolsó kettővel célzott a mellkas irányába, végül ezek állították meg a támadót, aki a helyszínen életét vesztette.

A tanúk beszámolói szerint miután a rendőrnőnek sikerült megfékeznie a támadót, azt hajtogatta, hogy

nem tudtam mit tenni, nem tudtam mást tenni, a fejemhez tartotta a kést; a társam, a társam.

Kapcsolódó
Jogos védelmi helyzetben lőtték le az újpesti rendőrt megkéselő férfit
Kilencszer találta el a támadót a társát védő járőr.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik