Belföld

Születésnapi betörésével bukott le az ócsai sorozatbetörő

police.hu
police.hu

Elfogták a rendőrök azt a 44 éves férfit, aki betörésből szerzett pénzt születésnapi italára. Bűnlajstroma másik hat helyszínnel bővült. A férfi egész szép kis bűnlajstromot hozott össze az elmúlt fél évben.

Tavaly szeptemberben egy gyáli lakásba tört be, ahonnan elvitt 150 ezer forintot és 400 eurót. A rendőrök rövid idő alatt azonosították a tettest, ám a 44 éves ócsai férfit hiába keresték ismert tartózkodási helyein. Az ellene kiadott elfogatóparancs alapján fogta el a tápióbicskei körzeti megbízott február 25-én.

A férfi tényfeltáró beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy éppen a születésnapját ünnepelte volna, de nem volt miből, ezért átlépett a kerítésen, benyomott egy bukóablakot és a házban talált, pénzzel teli borítékot zsebébe dugva körülbelül tíz perccel később elmenekült.

Folytatólagos kihallgatásán elkezdte sorolni a tavaly nyár óta elkövetett betöréseit. Három ócsai és három fővárosi bűncselekménnyel bővült a gyanúsítása. Nem válogatott: közért, lakás, ruhabolt. Vitte, amit talált: pénz, ékszerek, fényképezőgép, édességek, szeszes italok. Az értékeken túladott, a pénzt pedig felélte. A munkanélküli férfi magyarázata így szólt, „kellett a pénz”. A férfit letartóztatták, a további eljárást a dabasi rendőrök folytatják le vele szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik