Belföld

Öt évet kapott a tatabányai trafikrabló – videón a bűncselekmény

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Öt év fegyházra és öt év közügyektől eltiltásra ítélte gyorsított eljárásban a Tatabányai Járásbíróság azt a felfegyverkezve elkövetett rablással vádolt férfit, aki késsel rabolt ki egy tatabányai dohányboltot január 30-án.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az ittas férfi úgy ment be fél négy körül a trafikba, hogy az arcát, orrát maszkkal, a fejét és az arcát  egy sötét színű kapucnival takarta el, s a jobb kezében pedig egy 10 cm pengehosszúságú kést tartott.

A férfi az eladótér hűtőpultjánál az eladóval közölte, hogy „Ez egy rablás!”, majd a pult mögé ment. Az elkövető az eladó vállát megfogta, közben pedig a bevételt követelte. Az eladó a férfitól való félelmében ki vette a kasszában lévő 50 ezer 500 forintot és átadta a rablónak, aki ezalatt a kést mindvégig a jobb kezében tartotta.

A férfi a dohányboltból távozása után taxiba ült, a viteldíjat pedig a rablott pénzből fizette ki, majd alkoholt fogyasztott. Az elkövető másnap hajnalban a rendőrség központi segélyhívóján adta fel magát, amely után a tatabányai rendőrök őrizetbe vették, majd a rabolt pénzből megmaradt 24 ezer forintot lefoglalták

Az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit, akit a Tatabányai Járásbíróság öt év fegyházra ítélt. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, míg a letartóztatásban lévő férfi és védője enyhítésért fellebbezett. A rablást az üzlet kamerája rögzítette.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik