Belföld koronavírus

Videó: pezseg az élet egy budapesti kaszinóban, ami a koronavírus-járvány idején is nyitva lehet

MTVA/Balaton József
MTVA/Balaton József

Miközben a vendéglátóhelyeknek, moziknak, színházaknak zárva kell tartaniuk a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedések értelmében, a kormánypárti érdekeltségben álló kaszinók nyitva lehetnek. A Telex videója szerint az egyik budapesti játékteremben pezseg az élet, a járványügyi szabályokat pedig nem igazán veszik komolyan.

A portál cikke szerint a kaszinóban nagy nyüzsgést, felhőtlen hangulatot tapasztaltak, ahol körülbelül 80-120 ember tartózkodott nagyjából 150 négyzetméteren. Volt, aki orr alatt, volt, aki tokán felejtette a maszkját, de ezért senki nem szólt. Kávét, üdítőt, de akár alkoholos italt is lehet kérni a játékteremben cikázó pincérektől, amit szigorúan ingyen szolgálnak fel, mert a kaszinó hivatalosan nem minősül vendéglátóhelynek. A riport szerint az emberek egymást tapossák a rulettasztal körül, mindezt egy olyan átlagos fővárosi estén, amikor a járvány harmadik, felfutó szakaszában vagyunk, amikor a kormány már az iskolák bezárását is belengette, csak hogy elejét tudja venni a vírus terjedésének.

Kapcsolódó
Kásler Miklós: még 30 százaléknyi szigor jöhet
A miniszter elégedett az eddigi járványügyi intézkedésekkel, de a koronavírus nagyon terjed, ezért újabb zárások jöhetnek. 

Érdekes adalék, hogy a rendőrség arról nem vezet statisztikát, tavaly szeptember óta összesen hányszor ellenőrizték ezeken a helyeken, hogy betartják-e a járványügyi védelmi intézkedéseket, ezért konkrétan arra az öt budapesti címre kérdezett rá a lap, ahol azok a kaszinók találhatók, amelyeket a két kormányközeli üzletemberhez, Garancsi Istvánhoz és Szalay-Bobrovniczky Kristófhoz köthető cég vett meg.

Kapcsolódó

A BRFK csak annyit közölt, hogy „folyamatosan ellenőrzik a védelmi intézkedések betartását, és jogsértő cselekmény észlelése esetén megteszik a szükséges intézkedéseket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik