Belföld

Kásler Miklós: még 30 százaléknyi szigor jöhet

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
A miniszter elégedett az eddigi járványügyi intézkedésekkel, de a koronavírus nagyon terjed, ezért újabb zárások jöhetnek.

A Blikknek Kásler Miklós azt mondta, Magyarországon gyorsan terjed a brit variáns, ami fertőzőképesebb, a fiatalabbakat is eléri, a betegség lefolyása súlyosabb. Az átoltottság csak több hét múlva éri el azt a szintet, ami fékezhetné a járvány felfutását, addig szükség lehet újabb szigorításokra. Még nagyon sok lehetőség van.

Ha azt tekintjük, hogy a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor a jelen pillanatban életben lévő szigorítások ennek a 70 százalékát teszik ki.

A miniszter szerint az iskolákat be lehet zárni, előre lehet hozni a tavaszi szünetet, ki lehet tolni az időtartamát, szigorítható az üzletek nyitva tartása is.

A kormány eddigi járványügyi lépéseivel nagyon elégedett, az ellenzék bírálatait nem tartja reálisnak, a 300 milliárd forintért megvett 16 ezer lélegeztetőgépről azt mondja, szerinte

nem lehet pénzben mérni azt, hogy lélegeztessünk egy embert vagy sem. A kormány célja az, hogy minden eszköz és feltétel meglegyen a betegek gyógyulásához.

Kapcsolódó
Koronavírus: meredeken emelkedik a lélegeztetőgépen lévők száma
4469 újabb fertőzöttet találtak, elhunyt 72 beteg.

Az interjúban Kásler Miklós azt is elárulta, hogy hétfőn nem csapott ünnepséget a 71. születésnapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik