Belföld koronavírus

Bezárnak az óvodák, a városi bölcsőde és egy általános iskola is Balassagyarmaton

Komka Péter / MTI
Komka Péter / MTI

A fertőzés továbbra is lendületben van, a kórházban emelkedik a betegszám – közölte Facebook-oldalán Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere. A településvezető a posztban arról is írt, hogy válaszolt levelére az Oktatási Hivatal vezetője, és új intézkedések születek:

  • március 2-től március 16-ig bezárnak az óvodák, csak ügyeletet biztosítanak,
  • március 2-től a Dózsa György Általános iskola digitális oktatásra áll át március 16-ig,
  • március 3-án bezár a városi bölcsőde is, szintén március 16-ig, itt is csak ügyeletet tartanak.
Kapcsolódó
A hiányzás oka: „szülői féltés” – kivehetik a döntést a családok a kormány kezéből
A harmadik hullám nem csak az egészségügyre helyez nagy nyomást: az iskolákat is elérte, egyre több helyen kényszerülnek rendkívüli szünetre vagy digitális oktatásra való átállásra. A kaotikus járványügyi intézkedések miatt általában a szülőkre marad a döntés: elengedik-e gyermekeiket iskolába.

A polgármester minden iskolaigazgatót és pedagógust arra kér, hogy a többi iskolában azokat a gyermekeket, akik „szülői féltés” miatt hiányoznak az iskolából ne érje semmilyen retorzió.

Azt is kérem, hogy ne riogassák a hiányzások jogszabályi számaival (30% tantárgyi és 250 óra tanévi hiányzás után kötelező záróvizsga), ez a vizsgakötelezettség békeidőben a „lógósokra” lett kitalálva, nem a jelenlegi járványhelyzetre. Kérem az ősz óta a legtöbb iskolában alkalmazott rugalmasságot: biztosítsanak a tanév során jegyszerzési lehetőséget ezeknek a diákoknak, nem kell őket stresszelni a különvizsgák rémével

– fogalmazott Csach Gábor.

(via 444)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik