Belföld koronavírus

Koronavírus: meredeken emelkedik a lélegeztetőgépen lévők száma

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

4469 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 428 599 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu kormányzati oldal.

Elhunyt 72 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 974 főre emelkedett.

A gyógyultak száma jelenleg 321 128 fő, az aktív fertőzöttek száma 92 497 fő. Utóbbiak közül 5482 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.

A kórházban lévő betegek közül pedig egyre többen, jelenleg 524-en vannak lélegeztetőgépen. Ez az adat meredek emelkedést mutat, utoljára a második hullámban, december közepén szorultak ilyen sokan lélegeztetésre.

Mint írták, eddig 677 682 fő kapott oltást, közülük 249 499 fő már a második oltását is megkapta. A háziorvosok továbbra is végzik az oltást a kínai Sinopharm-vakcinával, minden háziorvos átlagosan 50-55 fő regisztrált időset tud beoltani, emellett folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását az AstraZeneca-vakcinával, amellyel praxisonként 10 fő beoltására van lehetőség.

A kórházi oltópontokon is folytatják a regisztrált idősek oltását a Pfizer-vakcinával. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, ezért továbbra is érvényben vannak a védelmi intézkedések, a tegnapi napon megjelent az utazási szabályok szigorításáról szóló Kormányrendelet. Az Operatív Törzs az oltási stratégia módosításán dolgozik, hogy minél többen minél előbb megkapják az első oltást a rendelkezésre álló vakcinákból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik