Belföld koronavírus

Balassagyarmaton szülői féltésből egyre több gyereket tartanak otthon

MTI Fotó: Komka Péter
MTI Fotó: Komka Péter

Az elmúlt négy napban a Kormányhivatal megküldött adatai szerint tovább romlott a fertőzésszám, 71 új covid fertőzött és 155 kontakt személy került karanténba. A heti összesítés szerint ez volt eddig a járvány legrosszabb hete, ami az új beazonosított fertőzésszámot jelenti, a hétnapi átlaga 16,8 volt, közölte Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere vasárnap Facebook-oldalán.

Mint fogalmazott, a helyi kórházban továbbra is kismértékben, de stabilan emelkedik a betegszám, a hétvégén már 80 covid-beteg volt, akik közül 13-an voltak lélegeztető gépen. A napi 7-8 új esetszám és a napi halálozási szám sem csökken.

Intézményeinkben is tovább terjedt a fertőzés. Köszönöm a szülők felelős magatartását, az intézményekben érezhetően kevesebb a gyermek, amióta kértem őket, hogy aki teheti, most szülői féltés igazolással ne vigye gyermekét 1-2 hétig bölcsibe, óvodába és iskolába

– írta.

Csach Gábor újabb levelet írt, immáron az intézményekben rendkívüli szünet elrendelésére jogosult Oktatási Hivatalnak is, kérve a hét közepén a Tankerület és a Kormányhivatal, illetve a Megyei Védelmi Bizottság felé szóló döntési javaslatok kieszközlését a soron kívüli tesztelésről, nevezett intézmények, de legalább a 7-8. osztályok bezárásáról a városban.

Továbbá kértem a szülői féltés miatt gyermekükről gondoskodók részére, hogy a diákok hiányzások (30% tantárgyi, 250 félévi) miatti vizsgakövetelményeire ne a békeidőkben a lógások elkerülése miatt létrejött jogszabályi szigort alkalmazzák

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik