Belföld

Két tunéziai és egy magyar drogdílerre csaptak le a kommandósok Budapesten – videók

police.hu
police.hu

Egyszerre csaptak le a három feltételezett drogdílerre a terézvárosi rendőrük a Bűnügyi Bevetési Osztállyal és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével tartott összehangolt akció során.

A rendőrök két VI. kerületi és egy III. kerületi lakásban lefoglaltak összesen 371 gramm növényi törmeléket – az elsődleges szakértői vélemény szerint marihuánát – valamint 173 gramm kábítószergyanús port és 73 tablettát, amelyek szakértői vizsgálata folyamatban van.

Ezen kívül lefoglaltak még a drog adagolásához használt eszközöket, 1 millió 308 ezer forintot és egy autót is. A lefoglalt marihuána feketepiaci értéke megközelítőleg 750 ezer forint.

A BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és előállították az 52 éves B. Lászlót, valamint egy 39 és egy 42 éves tunéziai férfit, akiket kábítószer-kereskedelem gyanúsítottak meg. A dílereket őrizetbe vetté és kezdeményezték a letartóztatásukat.

police.hu

Frissítünk!

A Fővárosi Főügyészség szökés-elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a dílerek letartóztatását. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a letartóztatásukat. A végzés nem végleges, ellene az ügyész az egyik gyanúsított kapcsán a szökés-elrejtőzés megállapítása miatt –  mivel ezt a bíróság nála mellőzte – fellebbezett, illetve a gyanúsítottak és védőik is fellebbeztek a kényszerintézkedés elrendelése ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik