Belföld

Megjelent a kormányrendelet, ami megnehezíti az egyedülállók örökbefogadását

MTI/Máthé Zoltán
MTI/Máthé Zoltán

Megjelent a Magyar Közlönyben az örökbefogadással összefüggő eljárásrendet módosító kormányrendelet szombaton. Ennek alapján az egyedülállók csak külön miniszteri engedéllyel fogadhatnak örökbe gyereket, az azonos nemű pároknak pedig nem lesz örökbefogadásra lehetőségük. Novák Katalin családokért felelős miniszter nemrég a témával kapcsolatban azt mondta, hogy a homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése nincs a magyar emberek első száz problémája között.

Novák Katalin: A homoszexuálisok örökbefogadásának kérdése nincs a magyar emberek első száz problémája között
A családokért felelős miniszter elmondta, miért nem emelkedett 12 éve a családi pótlék, és miért nem áll ki nyilvánosan a családon belüli erőszak ellen.

Most közleményében Novák azt írta: ahogyan eddig, ezután is szakemberek döntik majd el, hogy az örökbe fogadni szándékozók személyiségük és körülményeik alapján alkalmasak-e gyermek örökbefogadására.

Az arra alkalmas egyedülállók előtt továbbra is fennáll az örökbefogadás lehetősége. A családokért felelős tárca nélküli miniszternek a különös méltánylást érdemlő esetekben lesz hozzájáruló szerepe.

Andrisnak két apukája van, mégis Novák Katalin álomcsaládjában él
Marci és Ádám tíz éve alkotnak egy párt, fiukat, Andrist 2018-ban fogadták örökbe. Arról is meséltek, miért döntöttek úgy, hogy nem tűrik tovább csendben a szivárványcsaládok ellen folytatott hadjáratot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik