Belföld koronavírus

Nem tartja szükségesnek az iskolák teljes lezárását az operatív törzs

Egyelőre nem tartja szükségesnek az iskolák lezárását az operatív törzs, annak ellenére, hogy a járvány harmadik hulláma felfutóban van. A témában a Hvg.hu érdeklődött a koronavírus sajtóközpontnál, ahonnan a következő választ kapta:

A mai napon [pénteken] mindössze az iskolák 2,4 százalékában kellett a teljes intézményre nézve tantermen kívüli, digitális munkarendet elrendelni, így egy teljes lezárás szükségességét az adatok még nem támasztják alá. Természetesen az Operatív Törzs és a kormány folyamatosan nyomon követi a járványhelyzet alakulását, és indokolt esetben meghozza a szükséges döntéseket.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) másképp látja a helyzetet. Egy friss nyílt levélben arra figyelmeztették Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy már most komoly veszélyhelyzet alakult ki az iskolákban, óvodákban, a pedagógiai szakszolgálatoknál, a kollégiumokban, a szakképző és azokat támogató intézményekben is.

A PDSZ azt állítja, hogy az intézmények nagy része már érintett valamilyen járványügyi intézkedésben és egyre több helyen kell teljes vagy részleges zárást elrendelni, ezért a szervezet azt kéri a kormányfőtől, hogy rendeljen el minden köznevelési intézményben digitális munkavégzést.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik