Belföld

Elpusztultak a méhcsaládok, miután a tolvaj lezárva hagyta a lopott kaptárokat

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Tevékeny megbánás miatt felfüggesztette a büntetőeljárást, és közvetítői eljárásra utalta a Tatai Járási Ügyészség annak a nagyobb értékre elkövetett lopással gyanúsított tolvajnak az ügyét, aki több méhcsaládnak is a halálát okozta a hanyagságával.

A férfi elkövető 2019. július 2-4. között Kocs község külterületéről ellopott 12 darab méhkaptárt a benne lévő méhcsaládokkal és mézzel együtt 810 ezer forint értékben. A férfi terve az volt, hogy méhészkedni fog, végül azonban külföldre ment dolgozni, a méhkaptárokat pedig lezárva magára hagyta, így a méhek elpusztultak, a kaptárok fertőzötté váltak, a méz pedig ehetetlenné és szennyezetté vált.

ugyeszseg.hu

A tatai rendőrök lefoglalták a méhkaptárokat az elkövetőtől, azonban a méhésznek okozott kár nem térült meg, mert a lefoglalt méhkaptárok a továbbiakban nem használhatók. Az ügyészség az ügyet közvetítői eljárásra utalta, ennek lefolytatásához az eljárást hat hónap időtartamra felfüggesztette.

A közvetítői eljárásban a méhész és az elkövető megállapodást kötöttek, ennek alapján a férfi 820 ezer forint megfizetésével tette jóvá a bűncselekménnyel  okozott sérelmet. Az elkövető tevékeny megbánása alapján az ügyészség az eljárást megszüntette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik