Belföld

Macsétával támadt a reklamáló megrendelőre egy villanyszerelő

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt vádat emelt a Szikszói Járási Ügyészség egy férfival szemben, mert  macsétával akarta rendezni a megrendelőjével való vitát. Az elkövető villanyszerelési munkákat vállalt az aszalói ismerősénél.

Az előleg átvételét követően azonban nem a megrendelő igényének megfelelően végezte el a munkát, ezért a férfi tavaly decemberben felhívta a szerelőt és felszólította, hogy másnapra fejezze be az ingatlan elektromos szerelési munkálatait. A villanyszerelő ezt elutasította és a teljesítésre egy későbbi időpontot jelölt meg, azonban ez nem tetszett a megrendelőnek, ezért szóváltásba keveredtek.

Másnap reggel a megrendelő és az apja autóval a szerelő lakására mentek azért, hogy ott személyesen beszéljék meg a köztük kialakult nézeteltérést. Miután a megrendelő kiszállt a kocsiból, vitába keveredett a szerelő lakásából kijövő személyekkel. A hangoskodásra a villanyszerelő is kiment a ház elé, majd veszekedni kezdtek. Ez azonban a jelenlévők közbelépése nyomán hamar abbamaradt. A megrendelő visszaült az apja mellé a gépkocsiba, de a helyszínt nem hagyták el.

A villanyszerelő azonban annyira feldühödött a számonkérés miatt, hogy visszament a házba és magához vett egy macsétát, majd haragosa után indult. Az utcára kilépve, belevágta a macsétát a megrendelője apja kocsijának az ablakába, mellyel 25 ezer forintos kárt okozott. Az elkövető kihívóan közösségellenes és erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A járási ügyészség  próbára bocsátást kért a szerelőre azzal, hogy a próbaidő idejére rendeljék el pártfogó felügyeletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik