Belföld

Stummer János: Egyelőre nem lesz Orbán-alagút

Ivándi Szabó Balázs/24.hu
Ivándi Szabó Balázs/24.hu

„Egyelőre nem lesz Orbán-alagút, és ahogy a Kormány eddig tervezte, már biztosan nem is lesz!” – közölte Stummer János egy Facebookra feltöltött videóban.

A Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke kedden hozta nyilvánosságra azt a minősített adatot, hogy alagút épül a Puskás Arénához, ami a képviselő szerint Orbán Viktornak épül. A Puskás erre reagálva közölte, hogy „ez kacsa“, de elismerték, hogy egy autós alagút épülne védett személyeknek.

Stummer a csütörtökön feltöltött videóban elmondta, hogy találkozott Pintér Sándorral, „ahol egy karakán és egyenes beszélgetésen vett részt”.  A jobbikos azt javasolta a belügyminiszternek, hogy a kétmilliárd forintos költségvetéssel tervezett alagút építését halasszák el a 2022-es választás utánra, vagy nyílt közbeszerzési eljárásban keressenek kivitelezőt. Utóbbit kerülte volna meg, ha a Nemzetbiztonsági bizottság rábólint arra, hogy titkosak legyenek a beruházás bizonyos részletei, és így a költségekkel se kelljen elszámolni a nyilvánosság felé.

Stummer János azt kérte Pintér Sándortól, hogy ne kerüljenek az alagúthoz hasonló ügyek a Nemzetbiztonsági bizottság elé, hiszen szerinte kiderült, hogy „semmi titkolnivaló nincs benne”. A belügyminiszter Stummer szavai szerint egy szakértői egyeztetést fog összehívni, ahová bizottsági elnökként ő is hivatalos lesz, és ezután ismét a bizottság elé kerülhet az alagút ügye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik