Belföld

A Puskás Aréna szerint kacsa, hogy titkos alagút épül a stadionban, viszont épül autós aluljáró

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Mai kacsa: titkos alagút épül a Puskásban

– közölték a Puskás Aréna Facebook-oldalán, miután Stummer János, Jobbik országgyűlési képviselője, a parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke egy Facebook-oldalán közzétett videóban arról beszélt, hogy titkos alagutat akarnak építeni Orbán Viktornak a Puskás Arénába. Stummer a videóban azt mondta, a terv azért került hozzá, mert az alagútról szóló beruházást a Nemzetbiztonsági bizottságon keresztül akarták titkosítani.

Hétfőn már jeleztem, hogy a bizottság elnökeként nem hagyom jóvá a tervet, és nem hagyom napirendre kerülni a keddi bizottsági ülésen. Aztán hétfő délután megjelent az irodámba Halász János, a bizottság fideszes alelnöke, és jelezte, hogy módosítani fognak a napirenden, hogy dönthessünk a keddi ülésen a stadionban tervezett titkos alagútról,

mondta.

A Puskás Aréna ezzel kapcsolatban azt írja, az aréna úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni: jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és külföldi védett személyeket a rendes közönség forgalmának időnkénti akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az arénába?

A felülvizsgálat eredménye: jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű e közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni

– írták a bejegyzésben.

Egyúttal közölték:

a tervezett megoldás egy mindösszesen 50 méter hosszú autós aluljáró.

A bejegyzésben szereplő indoklás szerint „ahhoz, hogy a rövid aluljárót nemzetbiztonságilag kockázatmentesen lehessen megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ – speciális menekülési lehetőségek, térfigyelők pozíciója, stb. – ne kerüljön illetéktelen kezekbe, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jóváhagyta, hogy a tervezési és kivitelezési munkák egy nemzetbiztonságilag minősített, meghívásos, többszereplős versenyeztetés keretében legyenek pályáztatva”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik