Belföld

Portik: Csőbe kellett húznom Gyárfás Tamást

Mohos Márton/24.hu
Mohos Márton/24.hu

Meglepő dolgokat állított Portik Tamás csütörtökön a Fenyő-gyilkosság csütörtöki tárgyalási napján. A Magyar Nemzet tudósítása szerint Portik arról beszélt, hogy néhai mentora, Drobilich Gábor és rendőrök bízták meg azzal, hogy húzza csőbe Gyárfás Tamást és Princz Gábort. Portik azt mondta, beszéltetnie kellett Gyárfást és Princzet, hogy titokban rögzíthessék, hogy közük van a gyilkossághoz.

A perben Gyárfást azzal vádolják, hogy megbízta Tasnádi Pétert, ölesse meg Fenyő Jánost. Tasnádi azonban nem teljesítette a megbízást, ezért Gyárfás Portik Tamást bujtotta fel, hogy ölesse meg Fenyőt. Portik aztán Jozef Roháč–csal lövette le állítólag az üzletembert.

Portik a tárgyaláson nem volt hajlandó kérdésekre válaszolni, csak egy nyilatkozatot olvasott fel. A nyilatkozat legfontosabb része az volt, hogy állítása szerint megbízásra beszéltette Gyárfást, a felvett beszélgetéseket pedig később manipulálták.

A Farkasréti temetőből előkerült hangfelvételek egyike már a szakértő szerint is manipulált. Az összeollózott hangfelvétel alapján próbálták 2017-ben megzsarolni Gyárfás Tamást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik