Belföld

Öt évet kértek a férfira, aki fojtogatta és kirabolta szenteste a szüleit

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség azzal a 33 éves elkövetővel szemben, aki tavaly december 24-én megverte és kirabolta a szüleit egy Egerhez közeli faluban. A férfit elküldte a lakásából a barátnője, mert elege lett az italozó életmódjából. Emiatt az ünnepek közeledtével a férfinak nem volt hová mennie, ráadásul december 24-én a hajnali órákban a rendőrök is igazoltatták az utcán a kijárási korlátozás megszegése miatt.

Az intézkedés befejeztével a lakcím nélküli terhelt azt kérte, hogy vigyék őt a szüleihez. A szülői házban a rendőrök távozását követően a férfi veszekedni kezdett a két idős emberrel, akiktől pénzt követelt, majd amikor nem kapott, önhatalmúlag értékek után kutatott a lakásban. Kiforgatta a szekrények tartalmát, és amikor a szülei ebben megpróbálták megakadályozni, akkor többször meglökte, megütötte őket, sőt fojtogatta is az édesanyját, aki az erőszak hatására végül átadott neki háromezer forintot.

A férfi azonban kevesellte az összeget, ezért tovább gyötörte felmenőit, mire az apa – féltve felesége, valamint a saját testi épségét – egy közeli bankautomatához kísérte őt, ahonnan további húszezer forintot vett fel és adott át erőszakos fiának. A történtek után a rendőrség még aznap őrizetbe vette a férfit, akinek el is rendelték a letartóztatását.

Az Egri Járási Ügyészség öt év börtönt és öt év közügyektől eltiltást kért a férfira beismerés esetére azzal, hogy rendeljék el a korábban kiszabott 1 év 2 hónap időtartamú felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének a végrehajtását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik