Belföld koronavírus

Orbán Viktor: Csupa rossz hírem van

Orbán Viktor Facebook-oldala
Orbán Viktor Facebook-oldala

Nagyon különleges tudást birtokló orvos-tudós csoporttal találkozott Orbán Viktor csütörtökön, erről ő maga számolt be a Facebook-oldalán.

A miniszterelnök kifejtette, ezeket az embereket járványmatematikusoknak szokták nevezni, akik abban segítenek nekünk, hogy megérthessük, az egészségügyi jelenségek milyen trendekké állnak össze, vagy egyszerűbben, hogy összefoglalják, mi fog velünk történni a következő napokban, hetekben.

Csupa rossz hírem van. A helyzet úgy fest, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Az újfajta mutációk megjelenése miatt erősen nő a fertőzöttek száma és nőni is fog. Olyan terhelés lesz a kórházainkon, mint amilyen még nem volt. Minden orvosra, ápolónőre, lélegeztetőkészülékre szükségünk lesz

– közölte.

Kapcsolódó
Müller Cecília: Húsvétra minden regisztrált megkaphatja az oltást
Egyre rosszabb számok mutatják, hogy ez már a harmadik hullám.

Arra kért mindenkit, saját maguk életében a lehető legfegyelmezettebben próbálják meg betartani azokat az előírásokat, amiket az operatív törzs közzétesz.

Versenyt futunk az idővel. Ha sokan regisztrálnak, sokan jelentkeznek oltásra, sokan oltják be magukat, akkor a nehéz időszak lerövidül. Ha kevesen regisztrálnak, kevesen oltják be magukat, a nagyon nagy nyomást jelentő időszak hosszabb lesz

– zárta szavait a kormányfő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik